Fauna

Op de volgende pagina's onze oogst aan digitale dierenfoto's. VariŽrend van koalas's tot kookaburra's en van pinguins tot pythons.
Zoals gezegd, het zijn digitale foto's. Tot juli 2004 gemaakt met de 3x zoom (105 mm) Minolta en vanaf september van dat jaar met de tot 10x zoom (380 mm) Kodak. Vanwaar deze uitleg? Omdat het verklaart waarom we bijvoorbeeld geen krokodillen of emoe's laten zien. Daar hebben we wel foto's van, maar die zijn gemaakt via de lange lens van de spiegelreflex en staan dus niet op de laptop.

Op die van schapen, koeien en geiten na zijn alle foto's 'in het wild' gemaakt. Vandaar geen koala's die geaaid worden, krokodillen die gevoerd worden of naar aan een hengel bungelende kip springen en pythons als boa's. Oh ja, en voordat we commentaar krijgen, de dromedarissen hebben we kamelen genoemd. Omdat ze hier nog nooit van een dromedaris hebben gehoord en een kameel met een enkele bult officieel ook een kameel is. Een Camelus Dromedarus, om precies te zijn, vandaar dat ze ook wel dromedaris worden genoemd.

Op deze eerste pagina vier foto's die we niet in een van de overige groepen konden indelen. Twee van een schelpdier dat was aangespoeld op Seven Mile Beach en dat we na de fotoshoot wat dieper in zee tussen de rotsen hebben teruggezet en een van een marron, waarvan we er heel wat vingen en verorberden omdat we dachten dat het yabbies waren. En tenslotte een blowfish, een van de oneetbare, want giftige opgeblazen aasopvretertjes.Shell © Ageeth de Niet
Shell © Ageeth de Niet
Marron © Ageeth de Niet
Blowfish © Willem de Niet


1. Insekten en reptielen


2. Vogels

3. Zoogdieren