Flora

Op de pagina's onder dit kopje staan honderd foto's van struiken en bloemen die we tijdens onze reis, in hoofdzaak in West-AustraliŽ, hebben gefotografeerd. West-AustraliŽ is de onbetwiste topper op het gebied van wildflowers en we hebben dan ook onze ogen uitgekeken.
Twee jaar geleden, eind 2002, werd de basis gelegd voor de rubriek Flora, dit jaar werd dit deel van de website geheel vernieuwd en uitgebreid. Op de eerste pagina springen de orchideeŽn er direct uit. Verder natuurlijk de andere wildflowers waarvan we soms hele velden zagen. Het is voor ons nog steeds onbegrijpelijk hoe bloemen zo uitbundig kunnen bloeien onder zulke barre omstandigheden. Op rotsen, in gravel, onder het dikke bladerdek van bossen, overal wordt de grond gekleurd door voorjaarskleuren. Net tulpenvelden, maar dan heel anders. Bedenk daarbij dat geen van de foto's werd gemaakt in een park, een heritage garden, een botanische tuin of andere niet puur natuurlijke omgeving.
En wie de foto's te klein vindt, die kan natuurlijk altijd even links klikken.

Jullie zullen zien dat, veel meer dan de vorige keer, er namen onder veel van de planten en bloemen staan. Ageeth heeft zich een rotje gezocht en we hebben een boekje gekocht. Maar dat boekje is bepaald niet een van de hele grote en hele zware boeken met daarin alle West-Australische wildflowers. Maar we blijven sprokkelen en houden ons aanbevolen voor nieuwe namen en correcties als we het een keer fout hebben.
Veel plezier.© Willem de Niet

DJ aan de Malcom Dam in het wildflower seizoen


1. Wildflowers in WA pagina 1

2. Wildflowers in WA pagina 2

3. Wildflowers in WA pagina 3

4. Diverse grassen, blackboys en ander moois pagina 4