10. MariŽlle Dekker, Perth (WA)

Zo van tijd tot tijd hebben we het er over van wie wel en van wie we niet wat horen via de mail. Een van de mensen van wie we al een tijdje niets hadden gehoord was MariŽlle Dekker. Ze is medewerkster op de afdeling P&O bij Cadans, een van de laatste opdrachtgevers van Ageeth. MariŽlle is een reislustig type en daaraan wijt Ageeth het dat we al een tijdje niets van haar hebben gehoord. Totdat, begin november, MariŽlle mailt. Ze zit in Mexico, maar is onderweg naar AustraliŽ. Ach ja, je bent reislustig of je bent het niet.
We mailen terug, vragen waar ze in AustraliŽ heen gaat. Ze blijk in Sydney aan te komen en dan naar Darwin te vliegen. Voor Kakadu National Park enzo.
Wij zitten op dat moment al veel dichter bij Perth dan bij Darwin, dus terugrijden is geen optie. We wensen haar een prettig verblijf in AustraliŽ. Jammer maar helaas. Ageeth had het hartstikke leuk gevonden MariŽlle weer te spreken en zo ver van huis is dat nog leuker.


MariŽlle ©Ageeth de Niet
MariŽlle


Dan komt er een mailtje dat ze in Darwin is, en waar wij zitten. We mailen terug: bijna in Perth. Nou, mailt MariŽlle, dan kom ik toch maar even naar Perth. Even naar Perth betekent dik 4000 kilometer vanuit Darwin. Een paar dagen en nachten in de Greyhoundbus. Onderweg wil ze nog even Broome, Monkey Mia en de Pinnacles doen, dus met een dag of drie, vier denkt ze in Perth te zijn. Wij hebben er net tachtig dagen over gedaan.
We blijven uiteraard mailen, MariŽlle maakt nog wel een tussenstop in Broome maar slaat Monkey Mia en de Pinnacles over. Want na Perth moet ze ook nog naar TasmaniŽ en het eind van de vakantie komt steeds sneller dichterbij.

Op dinsdag 19 november pikken we MariŽlle op bij het busstation in Perth. Binnen twee stoplichten hebben de dames het over het werk, de reorganisatie, nieuwe werkplekken, collega's, het systeem. Ook de koffiestop aan de haven van Fremantle staat geheel in het teken van Pview, de samenvoeging van Cadans met GAK, SFB en nog een paar uitkeringsinstanties. Het gaat over wie waar nog wel of niet meer zit en waar iedereen heen moet/mag.


©Willem de Niet
Lekker samen aan de aardbeienlunch aan het strand van Fremantle


's Middags wordt Fremantle bekeken, aan het strand geluncht en 's avonds bij de Italiaan gegeten. Dan gaat MariŽlle naar de backpackers en wij naar een plekje achter de duinen. Twee dagen later gaan MariŽlle en Ageeth shoppen en 'beppen' in Fremantle, ik besluit een flinke tippel te maken. Aan het eind van de dag terug naar Perth, in het Kings Park gewandeld en gegeten onder de sterren in hetzelfde park. Daarna MariŽlle afgezet in het hart van Perth, ze heeft er nog een dag en vliegt dan naar TasmaniŽ.

Ze mailt na een paar dagen vanaf TasmaniŽ. Ze gaat weer als een speer. In twee dagen heeft ze net zo veel gezien als wij in twee van de zes weken dat wij op het mooie eiland waren. En toch reist ze heel relaxed. Dat bewijst de stop die ze met ons maakte. Ze laat zich niet leven door een strak schema maar neemt de dagen zoals ze komen. 'Wat ik nu niet zie, zie ik een volgende keer wel', is haar filosofie. Daar kunnen een heleboel AustraliŽreizigers nog een voorbeeld aan nemen. Want er zijn er nog veel te veel die denken dat ze in vier weken heel AustraliŽ kunnen en moeten zien. Nou, het kan wel, maar dan vanuit de lucht.


©Anonymous
Met z'n drieŽn in Kings Park, Perth