Wie zijn wij

Wij zijn Willem en Ageeth de Niet, geboren in respectievelijk Den Haag op 26 september 1944 en Amersfoort op 26 april 1949. We zijn de ouders van Mascha en Sandra en oma en opa van Lisa, Jaron, Myrthe en Aiden, de kinderen van Mascha en Frank en van Finn en Mika, de kids van Sandra en Chris.

Na verschillende woonplaatsen tussendoor kwamen we in 1987, vanuit Lelystad, allebei voor een nieuwe baan in Enkhuizen terecht. Ageeth als applicatiebeheerder op de afdeling P&O bij een zaadbedrijf, ik als regioverslaggever bij de Enkhuizer Courant, een van de acht edities van het Noordhollands Dagblad. In 1988 vonden we ons huis in Enkhuizen en verhuisden we van het nieuwe land, Lelystad, naar het oude land, West-Friesland.


© Dennis Butler


Gedwongen door de omstandigheden, het steeds verder inkrimpende bedrijf waar ze werkte, begon Ageeth in 1996 voor zichzelf. Met het eenvrouws-bedrijf Personnel Systems Support als adviseur en programmeur voor het personeelsregistratie en -informatiesysteem Pview.

De overstap op (iets) latere leeftijd van werkneemster naar zelfstandige vond ze behoorlijk eng. Maar al snel bleek de sprong in het diepe een schot in de roos. Het ging goed. Zo goed dat in 2000 de beslissing viel om 'ergens in 2001' te stoppen met werken en onze droomwens in vervulling te doen gaan. Want het idee om na het werkzame leven te gaan reizen met een camper, we dachten in eerste instantie aan Europa, leefde al vele vele jaren. Vandaar dat de dochters er indertijd al lang aan hebben kunnen wennen.

In de winter van 2000-2001, de exacte datum hebben we niet genoteerd, hakte Ageeth de knoop door: ,,Op 1 juli 2001 stoppen we. Ja, jij ook.'' Want Ageeth was er aan toe, na vijf hele drukke jaren van hard werken en veel reizen terwijl ik de laatste jaren een soort haat-liefde verhouding had met mijn werk. Ik kon het bij tijd en wijle wel schieten en wilde het eigenlijk geen dag missen. Inmiddels zouden we er niet meer aan moeten denken, elke dag iets moeten. Ik tik nog graag een stukje en kan me de komende tijd weer uitleven op de website, Ageeth onderhoudt de website en had maar kort nodig om er weer helemaal in de komen. Omdat de reis dit keer korter is hopen we ook de intervals tussen de afleveringen korter te houden. Wie al op de verzendlijst staat, krijgt automatisch bericht als het weer zo ver is, wie er op wil moet dat even melden in het gastenboek.